Mitől függ, hogy mennyit kell költeni az eladásra szánt ingatlanra?

Megváltozott piaci környezetben körültekintően kell ingatlant választani. Akár magadnak, akár befektetési célból vásárolsz lakást, hisz, egy rosszul meghozott döntés évekre elkísérnek életünk során. Nem megfelelő környék, vagy rossz műszaki paraméterekkel rendelkező ingatlanra, avagy egy túl fizetett vételár, akár milliókkal többet is elkölthetünk a valós piaci áron felül. Nem is beszélve arról, hogy az ingatlan piac folyamatosan változik, jelenlegi járványügyi helyzetben pedig egész különleges hatások észlelhetők a piacon.

ingatlan befektetési tanácsadás SH Design
SH Design Befektetési tanácsadás

Magadnak vásárolsz?

Ha magadnak vásárolsz lakást, akkor nagyon lényeges végig menni azokon főbb élet területeken, mely funkciókat kell tudnia az ingatlanodnak. Bizonyos tevékenységek hely igénye is változó. Ha ezeket figyelembe vesszük, akkor nem lesz zsúfolt hatása az otthonodnak. Ha előre tisztában vagy azzal, hogy milyen életteret szeretnél magadnak, akkor ehhez keressük meg a megfelelő lakást. Ne az adott lakáshoz passzítsuk a kíván funkciókat. Egy frappáns közmondással élve: „Ne gombhoz keressük a kabátot!”
Például: kihúzható 10 személyes asztalt szeretnél, ehhez ergonómiailag meg van határozva mekkora hely igény szükséges.

Befektetésre vásárolsz ingatlant?

Szeretnéd kihasználni a járványhelyzet miatti árcsökkenésekben rejlő piaci lehetőséget. Jó lenne tudni, hogy most hol érdemes ingatlant venni, hisz az idáig jól menő kerületek adottságai megváltoztak. Hol érdemes most ingatlant venni?
Más szempontot érdemes figyelembe venni, abban az esetben, ha befektetési céllal választasz lakást, mint ha saját magadnak. Ha bizonytalan vagy abban, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venni ilyen esetben, akkor keress meg!

A befektetési ingatlan kiválasztásnál sok olyan fontos tényező van, amit rögtön az elején jó, ha tudunk, hogy mennyire befolyásolják a későbbi vételárat. Például:

  • mennyire alakítható a lakás térszerkezete,
  • fűtési rendszer korszerűsítési lehetőségek,
  • hányadik emeleten helyezkedik el a lakás,
  • hova néznek az ablakok,
  • területileg hol helyezkedik el az ingatlan.

 

A konzultáció alkalmával átbeszéljük a konkrét igényeket, ennek megfelelően indítjuk el a keressét! Ha szeretnéd, hogy segítsek, akkor keress bátran!

Ingatlan befektetési tanácsadás SH Design